Äppel muffins

Det finns ett bra sätt att hålla koll på hur mycket av det goda man stoppar i sig. Gör allt i muffinsform.
Det gjorde jag istället för äppelpaj gjorde jag äppelmuffins med vaniljbas
Testa med glass eller vaniljsvisp
 
Bas:
4dl vetemjöl
3dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100g smör, rumstempererat
2dl mjölk
2ägg
2tsk vaniljsocker
 
Fyllning:
2msk smör och 2st äpplen klyftade, 2msk råsocker och kanel
Stek klyftorna hastigt och fördela äpplen i muffinsformar.
 
Grädda i 175° i ca 20-25 min
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0